Geschoolde professional

Toelichting

Als integratief en eclectisch geschoolde professional stem ik af op jouw situatie, wensen en voorkeuren. Dit betekent dat ik gebruik maak van verschillende therapeutische stromingen en technieken om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen. Daarnaast ben ik getraind in diverse gesprekstechnieken, positieve psychologie en positieve gezondheid.


Een integratief en eclectisch geschoolde relatietherapeut is iemand die in staat is om verschillende therapeutische benaderingen te combineren en aan te passen aan de specifieke behoeften en doelen van de cliënten. Deze benadering richt zich niet op een enkele therapeutische stroming, maar put juist uit verschillende stromingen en technieken om een gepersonaliseerde aanpak te creëren.


  • Een integratieve relatietherapeut kijkt naar de gehele persoon en neemt alle aspecten van de relatieproblemen in overweging. Dit omvat de emotionele, cognitieve, fysieke en spirituele aspecten. Door het integreren van verschillende therapeutische technieken kan de therapeut de behandeling op maat maken en effectiever maken.


  • Eclectische relatietherapeuten nemen ook verschillende benaderingen op in hun werk, maar in tegenstelling tot integratieve therapeuten zijn eclectici vaak minder georganiseerd in hun gebruik van technieken en strategieën.


Zo kan ik een breed scala aan technieken uit verschillende stromingen gebruiken, zoals cognitieve gedragstherapie, emotion-focused therapie en systeemtherapie.

Samengevat, een integratief en eclectisch geschoolde relatietherapeut is iemand die in staat is om verschillende therapeutische benaderingen te combineren en aan te passen aan de unieke behoeften van cliënten. Dit stelt mij in staat om de meest effectieve strategieën te gebruiken om relatieproblemen op te lossen en een gezonde relatie te bevorderen.


Ik blijf mijzelf continu ontwikkelen door middel van scholing, cursussen en workshops. Op deze manier kan ik jou altijd de beste en meest up-to-date dienstverlening bieden. Ook overleg ik regelmatig met vakgenoten door middel van intervisie en supervisie, wat bijdraagt aan de continuïteit van mijn dienstverlening.

 

Of je nu hulp zoekt bij relatieproblemen, persoonlijke ontwikkeling of psychische klachten, bij mij ben je aan het juiste adres. Ik bied jou een veilige en vertrouwde omgeving waarin we samen werken aan een oplossing voor jouw problemen. Neem gerust contact met mij op om te bespreken hoe ik jou kan helpen.